ΠΑΡΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ

To σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων του Δήμου μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και από περιστασιακούς χρήστες, μέσω της χρήσης κινητού τηλεφώνου. 

Για την παραλαβή ενός κοινόχρηστου ποδηλάτου του Δήμου με τη χρήση κινητού τηλεφώνου, θα πρέπει αρχικά να κάνεις την εγγραφή σου στην ειδική φόρμα που έχει δημιουργηθεί.

Αφού έχεις ολοκληρώσει την εγγραφή σου και έχεις λάβει το email επιβεβαίωσης, στην συνέχεια θα πρέπει να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:

  1. Επίλεξε το ποδήλατο που θέλεις και πάτα το κουμπί της κλειδαριάς που είναι κλειδωμένο
  2. Στείλε μήνυμα "ΒΙΚΕ {αριθμός κλειδαριάς}" με SMS στο 54045 (χρέωση 0,25€+ ΦΠΑ)
  3. Περίμενε μέχρι το σύστημα να ξεκλειδώσει το ποδήλατο σου
  4. Έίσαι έτοιμος. Βγάλε το ποδήλατο από την κλειδαριά σπρώχνοντας ελαφρά προς τα έξω

Η επιστροφή ενός κοινόχρηστου ποδηλάτου, γίνεται με ακόμη πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο :

  1. Επιλέγεις μια κενή θέση στις βάσεις πρόσδεσης.
  2. Πιέζεις το πλήκτρο που αντιστοιχεί στην κλειδαριά της θέσης πρόσδεσης που επέλεξες και τοποθετείς το ποδήλατο στην κλειδαριά. Η ταυτότητα του κοινόχρηστου ποδηλάτου αναγνωρίζεται αυτόματα και η κλειδαριά ασφαλίζει, εκπέμποντας χαρακτηριστικό ήχο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Βεβαιώσου ότι το κοινόχρηστο ποδήλατο έχει αναγνωριστεί από το σύστημα και ασφαλιστεί στη θέση πρόσδεσης. Εάν για κάποιο λόγο το ποδήλατο δεν αναγνωρισθεί από το σύστημα, η κλειδαριά μετά από μερικά δευτερόλεπτα ανοίγει, το ποδήλατο δεν είναι πλέον ασφαλισμένο και παραμένει χρεωμένο σε σένα.

Για οποιαδήποτε βοήθεια στην χρήση του συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων του Δήμου, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Help Desk μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  ή να καλέσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Easybike στο +30 2103004441 (ΔΕΥ-ΠΑΡ 09:00 - 21:00).

Το ποδήλατο παρέχεται δωρεάν (πολιτική ορθής χρήσης μέγιστο 2 ώρες ανά ενοικίαση)

receive code2 receive_code3.png receive_code4.png